2015. július 24., péntek

#Kritika ~ Another World

Sziasztok! ^^
Meg is érkeztem az első kritikámmal, amit Vavró Rebeka blogjáról, az Another World-ről írtam. 



Design:
A fejléc szép munka, csak egy apró gondom van vele. Nem csak a Te blogodon látom, hanem egyre több helyen, hogy a fejléc karaktereit (általában) nagyon a jobb oldalra teszik. Ettől még jól néz ki, de számomra azt a hatást kelti, hogy a fejléc jobbra dől, elveszik az egyensúly. A design barnás színvilága nagyon tetszik, végre egy vámpíros blog, ahol nem a vörös-fekete kombó dominál. Nagy pirospont! Az egyetlen, ami nem igazán jön be, az a fülszöveg, a Chat és az Infók melletti csíkok, mert sok helyet foglalnak, és így kicsit összenyomják a fejezetek helyét. Illetve a helyedben én létrehoznék egy Versenyek vagy Jelentkeztem menüpontot, hogy a blogversenyes képek ne rontsák el a szép színvilág hatását.

Történet:
A fülszöveg (a szóismétlések ellenére is) felkeltette az érdeklődésemet, a fajokról szóló leírás pedig kíváncsivá tett. Általában nem olvasok a tiedhez hasonló történeteket, így nem tudom megítélni, mennyire egyedi. Mondjuk a vámpírfiú-emberlány páros nem épp újdonság, de az angyalok jelenléte ezt ellensúlyozza, ez egyedi elem. A romantikus részek jól kidolgozottak, de a harcjelenet a 3. részben már nem annyira, azt kicsit jobban kifejthetted volna. Maga a történet számomra még elég homályos, a dolgok lassan, fokozatosan történnek, derülnek ki, ami nem gond, sőt izgalmasabbá teszi a történetet.

Helyesírás:
Egész jó a helyesírásod, de azért pár elütést találtam, és vesszőhiba is volt bőven. Szerencsére ez nem túl zavaró olvasás közben, és alapos átolvasással orvosolható. Ha pedig ez nem válik be, vegyél fel egy bétát :)

Világ menüpont: 
Ugye kérted, hogy erre külön térjek ki. Nos, imádom, mikor egy író kidolgozza a világot, ahol a története játszódik! A Te esetedben itt a fajok leírása található, nem pedig a világé, amennyiben nem tervezed bővíteni ez a menüpontot, én a helyedben átnevezném Fajokra. Ettől függetlenül nagyon tetszik, főleg az, ahogy leírtad a vámpírok és vérfarkasok eredetét. Az angyalokról szóló leírás szintén nagyon érdekes, és figyelemfelkeltő is, kíváncsivá tettél, hogy mi az a bizonyos fegyver...

~ Mystic ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése